۰.۲.۳ اینجا یک نمونه ساده یک آوین با درهازش است. ما نشان میدهیم که هر دیسول افماریک گزارهای که دستور زبانی هماهنگ با دستورهای ۱.۲.۲ یک شمار جفت راستکمانکها دارد. (این یکخرده همانند شکستن یک جوز با یک پتک است؛ لیک آن روش را بهروشنی نشان میدهد) نماد ■ پایان یک آوین را نشانگذاری میکند.
آوین:
فتاد پایه: نخست، نیاز داریم به پایهریزی کردن اینکه این دستاورد برای همه سادهترین دیسولها، پراسنجههای گزارهای برپا است. همه چنین دیسولهایی هیچ (سفر) راستکمانک ندارند، و ۰ یک شمارهی جفت است. از این رو، دستاورد برای پراسنجههای گزارهای برپا است.
فتاد درهازش: سپس ما باید پایهریزی کنیم که اگر دستاورد برای برخی دیسولها برپا باشد، و ما دیسولهای دیگر بیرون آن را بسازیم، دستاورد برای اینها همچنین برپا باشد. همچنین بیانگارید که A و B یک شماره جفت راستکمانکها دارند.
(این انگاره درهازش است) ما نیاز داریم به نشان دادن اینکه همچنین هر یک از ¬A، (A∨B)، (A∧B)، (A⊃B) و (A≡B) یک شماره جفت راستکمانکها دارند. یک فتاد برای هر یک از ساختها در پرسش هست.
برای ¬: شمار راستکمانکها در ¬A با شمار راستکمانکها در A یکسان است. از آنجا که این جفت است (با انگاره درهازش)، دستاورد پیروی میکند. (ما نگرانی انگاره درهازش B را در این فتاد بکار نبردیم، لیک آن مهند نیست.)
برای ∨: بیانگارید که شماره راستکمانکها در A است a، و شماره راستکمانکها در B b اند. سپس شماره راستکمانکها در (A∨B) a+b+2 (از آنجا که ساختن دو راستکمانک نو را میاندرهازد) اند. لیک a و b بیشا اند، و همچنین a+b+2 جفت است. از این رو، شماره راستکمانکها در (A∨B) جفت اند، همچون نیاز داشته.
برای ∧، ⊃، و ≡: چراآوری رزینانه با ∨ یکسان اند. ما اکنون فتاد پایه و فتاد درهازش را پایهریزی کرده ایم. آن از اینها را پیروی میکند که دستاورد برای همه دیسولها برپا است؛ به دیگر سخن، همه دیسولهای دستور زبانی یک شماره جفت راستکمانکها دارند. ■